متخصص تغذیه، مشاوره تغذیه، طب سنتی

انتشار مقالات تخصصی تغذیه ، معرفی دکتر های لاغری تهران، مشاوره تغذیه و طب سنتی از خدمات این وبلاگ است

متخصص تغذیه، مشاوره تغذیه، طب سنتی

انتشار مقالات تخصصی تغذیه ، معرفی دکتر های لاغری تهران، مشاوره تغذیه و طب سنتی از خدمات این وبلاگ است

برای لاغری سریع، ما نیاز داریم تا از بهترین برنامه غذایی پیروی کنیم، این وبلاگ محل انتشار مقالات تخصصی تغذیه ، معرفی دکتر های لاغری تهران، مشاوره تغذیه و طب سنتی میباشد

پیوندها

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بیماری کبد چرب در اثر تجمع مقدار زیادی چربی در سلول های کبد ایجاد میشود که سبب ایجاد التهاب در کبد شده و در صورت عدم درمان میتواند به سمت سیروز ، نارسایی کبد و یا حتی سرطان کبد منجر شود
دو نوع کبد چرب وجود دارد 1- کبد چرب الکلی (کبد چربی که ناشی از مصرف نوشیدنی های الکلی به وجود می آید) 2- کبد چرب غیر الکلی (که به خاطر افزایش وزن، چاقی و مقاومت به انسولین در بدن اتفاق می افتد)

کبد چرب الکلی

مصرف زیاد و طولانی الکل یکی از شایع ترین علل کبد چرب و بسیاری دیگر از بیماری های کبدی است. به طوریکه در بیش از 90 درصد افراد وابسته به الکل، کبد چرب دیده میشود

کبد چرب، هپاتیت الکلی و سیروز، از جمله بیماری های کبدی ناشی از مصرف الکل ها میباشد
آمار بسیار خطرناک منتشر شده از افراد مبتلا به هپاتیت الکلی همراه با سیروز نشانگر میزان 60 درصد مرگ و میر طی 4 سال در این بیماران میباشد

همچنین خوب است بدانید که احتمال ابتلا به کبد چرب الکلی در خانم ها بسیار بیشتر از آقایان میباشد یعنی با میزان مصرف الکل کمتر ، میزان و شدت آسیب دیدگی کبدی آنها در مقایسه با آقایان بیشتر است
1-میزان مصرف الکل  2-ابتلا به هپاتیت سی 3-سابقه ژنتیکی و 4-داشتن سو تغذیه از سایر عوامل خطر در تشدید علائم بیماری های کبدی الکلی میباشد

علایم کبد چرب الکلی

شایع ترین علامت کبد چرب الکلی، بی علامتیست!
برخی از بیماران ممکن است با علائمی همچون درد در ناحیه بالا / راست شکم، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی، خستگی و در موارد نادر زردی چشم مراجعه کنند
از آنجا که در بسیاری موارد این بیماری فوق العاده خطر ناک دارای علائم خاصی نیست، توصیه اکید ما، مراجعه ی منظم به پزشک معالج (توصیه: ابتدا به مراجعه به پزشک عمومی، متخصص داخلی، پزشک متخصص تغذیه، فوق تخصص گوارش) میباشد

تشخیص کبد چرب الکلی

تشخیص بر اساس شرح حال مصرف طولانی و زیاد الکل، انجام سونوگرافی، ارزیابی آنزیم های کبدی، سونوگرافی و فیبرو اسکن کبد و البته بیوپسی کبد است

درمان کبد چرب الکلی

مهمترین اقدام درمانی در کبد چرب الکلی، پرهیز کامل از مصرف الکل است.

رژیم پر کالری همراه با ویتامین های تکمیلی (علی الخصوص “تیامین”) و پروتئین تکمیلی در درمان این بیماران نقش به سزایی دارد

نکته جالب توجه این بیماری این است که کاملا برعکس کبد چرب نوع معمولی میبایست جهت تسریع در روند درمان و بهبودی بیمار، میزان کالری بیشتری به آن داده شود و از هر نوع سوء تغذیه جلوگیری کرد

برای تکمیل درمان و استفاده از درمان های تخصصی مجددا توصیه اکید ما مراجعه به پزشک متخصص مربوطه است

  • فرشاد یعقوبیان
  • ۰
  • ۰

خواض و مضررات دانه چیا

دانه چیا چیست؟

دانه چیا حاصل گیاهی به نام چیا از خانواده نعناها بوده که سرشار از فیبر (34.4%) ، چربی (30.7% به خصوص چربی های امگا 3 و 6 و 9)، پروتئین (16.5%) و ویتامین های گروه A, E, C, B بوده و همچنین مواد معدنی مثل منیزیم، کلسیم، آهن، منگنز، روی، فسفر، پتاسیم و مقدار ناچیزی سدیم در آن موجود میباشد
در صورت مصرف 100 گرم از دانه های چیا به طور روزانه، 94 %نیاز ما به منیزیم، 63% نیاز ما به کلسیم، 59% آهن و 48% نیاز ما به روی را تامین میکند

خواص دانه چیا

دانه چیا، دانه ای به رنگ سیاه و سفید، خاکستری و یا قهوه ای و لکه لکه و رنگ های گوناگون دیگر بوده که از نظر ظاهری بسیار شبیه به تخم شربتی یا بذر ریحان میباشد

از ویژگی های دانه چیا خاصیت آب دوستی آن بوده به طوریکه این دانه قادر است تا 12 برابر وزن خود را آب جذب کند
خوب است بدانید مصرف دانه چیا در برنامه غذایی روزانه، میتواند به خاطر خاصیت آب دوستی و همچنین فیبر بالای آن، باعث ایجاد احساس سیری، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست بشود

با توجه به ترکیبات موجود در دانه چیا، مصرف منظم آن در برنامه غذایی توسط مصرف درست و طبق نظر متخصص تغذیه، میتواند اثرات مفید زیر را برای بدن داشته باشد
بهبود عملکرد دستگاه گوارش،تقویت سیستم ایمنی، سلامت استخوانها، احساس سیری، کمک در کنترل قند و چربی خوب، رفع یبوست و کمک در تامین پروتئین و چربی های ضروری از عناوین مهم خواص

نحوه مصرف دانه چیا

دانه چیا را میتوان به خاطر عدم داشتن طعم، در انواع غذا ها یا شکل های خوراکی استفاده کرد. بدین صورت که دانه چیا را میتوان به صورت خام، خیسانده (در آب و سایر مایعات مانند شیر ، شیر بادام) و یا به صورت پخته در غذاهایی همچون حلیم، پودینگ، اسموتی و انواع نان و شیرینی، غلات صبحانه، ماست، سالاد و برنج استفاده کرد

از دانه چیا به خاطر خاصیت لعابی و جاذب آب بودن و چربی بودن آن، میتوان در تهیه انواع سس یا سایر کاربری های آشپزی و شیرینی پزی به جای تخم مرغ استفاده کرد

به طور متوسط، در روز مصرف 1 تا 2 قاشق غذاخوری در هر روز توصیه میشود

عوارض دانه چیا

با توجه به ترکیبات موجود در دانه چیا، توجه به عوارض احتمالی ناشی از خوردن آن در گروه های خاصی بسیار مورد اهمیت است
1- کسانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند (ممکن است دچار خونریزی در سطح بدن بشوند، در این شرایط حتما با پزشک مشاوره طب سنتی مشورت گردد)

2- در افراد مبتلا به نفخ شکم و اسهال، ممکن است با مصرف دانه چیا، علایم آنها تشدید شود

3- در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد آلرژی های پوستی، آبریزش از چشم، مشکلات تنفسی و سایر علائم حساسیت، بشود

4- در صورت آلودگی دانه های چیا به میکروبها، یا عدم نگهداری صحیح آنها، میتوان باعث ایجاد مسمومیت (به خصوص در کودکان) بشود

  • فرشاد یعقوبیان
  • ۰
  • ۰

انواع سردرد و خطرات آن

علت سردرد چیست؟

به طور کلی دو نوع سردرد داریم، سردردی که علت اصلی آن مربوط به خود سر میباشد (سردرد دسته اول) و سردردی که علت اصلی آن در سایر اعضای بدن است (سردرد دسته دوم) (مثل سردردی که در دوران قاعدگی به وجود می آید)

سردرد های دسته اول (منشاء سر)

مهمترین دلیل این نوع سردرد به هم خوردگی مزاج سیستم مغز و اعصاب است. به عنوان مثال گرم شدن مزاج مغز (به عنوان عضوی که مزاج پایه آن سرد و تر است) بر اثر مصرف بیش از حد گرمی جات یا در معرض گرمای زیاد قرار گرفتن، میتواند باعث نوعی سردرد شود که، سردرد گرم نامیده میشود

این سردرد با علائمی نظیر احساس گرمای بیش از حد، کم خوابی، عطش، بی قراری و … بروز میکند
نوع دیگر سردرد های دسته اول، سردرد های سرد هستند که به دنبال مصرف بیش از حد سردیجات یا در معرض سرمای زیاد قرار گرفتن به وجود آمده و با علائمی نظیر احساس سرما در سر، خواب آلودگی، کسالت و بی حالی بروز میکند

همچنین بیماری یا اختلالاتی از قبیل اضطراب، افسردگی و مشکلات خواب، از جمله سایر علل این نوع سردرد (سردرد نوع اول) میباشد

سردرد های دسته دوم (منشاء غیر مغزی)

مهمترین منشاء این نوع سردرد ها، اختلالات گوارشی (نفخ، یبوست، هموروئید، روده تحریک پذیر، انواع کولیت و…) و بیماری های زنان است گرچه سایر بیماری ها نیز از قبیل اختلالات هورمونی، بیماری های مفاصل قلبی عروقی ریوی، کلیوی، کبدی (کبد چرب)، واریس و … نیز میتوانند منشاء ایجاد یا تشدید سردرد باشند

مهمترین علامت این نوع سردرد ها این است که ابتدا علامت مربوط به عضو درگیر ظاهر شده و به دنبال آن سردرد به وجود می آید، همانند سردردی که به دنبال نفخ زیاد معده یا شروع قاعدگی اتفاق می افتد

اشتباهات رایج و خطرناک در درمان سردرد

1- جدی نگرفتن سردرد
2- مصرف بی رویه مسکن ها بدون تجویز پزشک
3- عدم توجه به رژیم غذایی و سبک زندگی
4- عدم توجه به اصلاح مزاج

کدام نوع سردرد خطرناک است و باید جدی بگیریم؟

1- سردرد شدید و ناگهانی
2- شروع سردردهای بعد از 50 سالگی
3- سردردی که فرد را از خواب بیدار کند
4- سردردی که به دنبال سرفه و خم شدن باشد
5- سردردی که به مسکن ها پاسخ نمیدهد
6- سردردی که الگوی آن تغییر کرده است (مانند تغییر محل سردرد، شدت و …)
7- همراهی علائمی از قبیل تهوع، تاری دید، استفراغ، احساس بی حسی در اندام ها و بی اختیاری ادرار با سردرد

به چه پزشکی باید مراجعه کنیم؟

در ابتدا حتما باید بررسی های دقیق تشخیصی از طریق طب رایج با مراجعه به متخصص مغز و اعصاب انجام گردد، در ادامه چنانچه سردرد دارای علت خطرناک و نیازمند درمان فوری نباشد (اختلالات عروقی، تومور ها و…) با مراجعه به مراکز معتبر طب سنتی میتوان درمان را کامل نمود

توجه: نوع شایعی از سردرد که این روز ها بیشتر مراجعین به آن مبتلا هستند، نوعی سردرد است با نام سردرد ضَعفِ دِماغی (ضعف و خستگی مفرط سیستم عصبی) که چنانچه تشخیص داده نشود، درمان آن دشوار که تنها با تشخیص درست و درمان به موقع بهبودی آن میسر میشود

با مراجعه غیر حضوری (تلفنی و یا تماس اینترنتی) پزشکان خانه سلامت ثمینا آشنایی دارید؟
جهت دریافت وقت مشاوره میتوانید با تلفن 02188330530 تماس بگیرید

  • فرشاد یعقوبیان